Martin & Servera Logistik investerar i biogasfordon

Restauranggrossisten Martin & Servera byter ut gamla dieselfordon mot fordon som drivs med förnybara drivmedel i ett ökande tempo. Nu beställer företaget 30 nya biogasfordon och ett elfordon från Scania.

Det senaste året har Martin & Servera gjort flera satsningar för att byta ut sin dieseldrivna fordonsflotta. I somras introducerade de sin första helt eldrivna lastbil i distributionen. Under hösten utökade de sin eldrivna fordonsflotta med ytterligare sex ellastbilar som ska leverera dygnet runt, alla från Volvo.

– Martin & Serveras mål är att verksamheten ska vara klimatneutral senast 2030. Eftersom kärnan i vår verksamhet är att köra ut livsmedel och andra varor till restauranger och offentliga kök, så satsar vi stort på att ställa om fordonsflottan till fossilfri drift, kommenterar Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera Logistik.

Nu tar de ännu ett steg mot minskade utsläpp genom en beställning av 30 biogasfordon från Scania, vilket ger en flotta av totalt 40 biogasfordon. Beställningen inkluderar också ett rent elfordon.

– För att nå bästa effektivitet och ekonomi väljer vi att arbeta med en diversifierad bränslestrategi. Den utveckling på energimarknaden vi ser nu stärker oss i uppfattningen att det är riskabelt att bli beroende av ett specifikt förnybart drivmedel, kommenterar Stefan Bergström Hedmark.

Med de nu beställda fordonen består halva företagets fordonsflotta av lastbilar som drivs med fossilfria drivmedel. De räknar med att ställa om hela fordonsflottan till 2025.