NCC bygger för Barings i Arendal

Fastighetsutvecklaren NCC Property säljer nu sitt “Albatross”-projekt, ett 34 000 kvm stort lager som ska byggas i Arendal Green Park intill Göteborgs hamn till Barings för 530 miljoner SEK. Albatross är den femte och sista etappen för NCC i parken, och bygget väntas stå klart 2024.

Nu bygger NCC en 34 000 kvm stor logistikfastighet på spekulation åt fastighetsinvesteraren Barings, i en liknande affär som den Skanska tecknade med Barings i höstas. Affären mellan NCC och Barings genomförs som en bolagsförsäljning, värd cirka 530 miljoner SEK. Fastigheten byggs på spekulation och NCC lämnar alltså inga hyresgarantier vid försäljningen. Fastigheten beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2024.

– Arendal har ett utmärkt läge som kommer att vara strategiskt viktigt för oss på grund av närheten till både Nordens största hamn och motorvägar. Vi är mycket glada över att återigen kunna samarbeta med NCC, den här gången i byggandet av vår logistikbyggnad, kommenterar Gunther Deutsch, Head of Transactions Europe och vd, Barings.

Arendal ligger i direkt anslutning till Göteborgs hamn och invid riksväg 155, i ett av Sveriges bästa logistiklägen. NCC har tidigare byggt flera fastigheter i området, bl a ett e-handelslager åt Ica som stod klart 2020 och en annan för Eliasson & Lund AB. Albatross är den femte och sista etappen i den befintliga detaljplanen, och nu pågår ett arbete med en ny detaljplan på angränsande mark för ytterligare byggrätter som NCC äger i Arendal.

– Vi ser att intresset för logistikfastigheter ökar i takt med en växande e-handel och Barings val av Arendal bekräftar områdets attraktion, kommenterar Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförs av NCC Building Sweden och orderregistreras i andra kvartalet 2022.

Fastigheten ska certifieras med Breeam nivå Excellent.