Ny satsning ska attrahera europeiska mobilitetsföretag till Skåne

Smarter Mobility och Castellum, som driver Mobility Innovation Arena (MIA) går samman med Invest in Skåne för att attrahera tyska, franska och italienska mobilitetsföretag till Skåne. De utländska företagen erbjuds en gratis arbetsplats på Ideon Science Park i Lund för att skapa internationella samarbeten.

De senaste åren har det skånska ekosystemet för smart mobilitet vuxit med allt fler innovativa bolag som specialiserar sig på framtidens digitala lösningar. Det gäller allt från elektrifiering, säkerhet, mjukvaruutveckling, last mile, sensorer, 5G, AI och AR/VR.

Martin Backlund, affärsutvecklare på Invest in Skåne. Foto Invest in Skåne.

Nu bjuder det regionala bolaget Invest in Skåne in utländska bolag till MIA, på Ideon Science Park, för att bygga internationella samarbeten inom smarta mobilitetslösningar. De utländska företagen erbjuds en gratis arbetsplats under några veckor. Medan de är där får de ta del av Smarter Mobilitys tjänster i form av rådgivning, stöd och introduktion till aktörer inom mobilitetssektorn.

– Smarter Mobility och Mobility Innovation Arena är en fantastisk möjlighet för internationella bolag att lära känna det skånska ekosystemet inom mobilitet på djupet. Att finnas på plats i Lund öppnar upp för kreativa samarbeten med andra aktörer som verkar för den gröna omställningen av mobilitetssektorn. Den gröna omställningen är en global utmaning som kräver globala samarbeten för att hitta morgondagens lösningar, kommenterar Martin Backlund, affärsutvecklare på Invest in Skåne.