Ökade godsmängder i Kapellskärs hamn

Siffrorna för godshanteringen i Kapellskärs hamn under årets första nio månader visar en ökning på nästan 18 procent jämfört med samma period 2020. Med satsningar på fler anlöp och större fartyg ser trenden i att hålla i sig även framöver.

Stockholms Hamnars nordligaste hamn, Kapellskärs hamn, hanterar allt större mängder gods. Fram till och med juli i år ökade volymerna med 9,6 procent och nu har siffrorna för årets första nio månader kommit in. Resultatet visar en ökning med nästan 18 procent jämfört med samma period 2020.

– Det är härligt att volymerna fortsätter att öka genom Kapellskär. Om siffrorna fortsätter i den här takten går vi mot all-time-high i år. Jag lyfter på hatten för all fantastisk personal som är vår stora styrka, kommenterar Peter Lundman, driftchef för Kapellskärs hamn.

Flera rederier genomför just nu satsningar på att utöka kapaciteten på linjer till och från hamnen. DFDS satte in ett extra fartyg på rutten Kapellskär-Paldiski i början av oktober. Därmed får hamnen åtta nya anlöp i veckan. Dessutom har Finnlines presenterat planer på att byta ut ett av dagens fartyg mot det större MS Europalink, vilket ökar lastkapaciteten på sträckan Kapellskär-Nådedal med 1 200 längdmeter.