Postnord höjer ribban för boxnätverket – rejält

Postnord har sedan 2021 placerat paketboxar runtom i Sverige. Idag har över 2500 placerats på 1200 platser i hela landet, och målet för 2022 är att placera ut totalt 4500. I slutet på maj hade 1 miljon paket passerat paketboxarna på väg till sina mottagare.

2021 angav Postnord målet för paketbox-utrullningen att 2500 boxar skulle utplaceras till och med halvårsskiftet 2022, men där är man alltså nu, och nu är väntar en utrullning av ytterligare 2 000 boxar bara de närmaste halvåret.

– Leverans till paketboxar efterfrågas mer och mer sedan vi ställde ut den första boxen förra året. Under pandemin blev det allt vanligare att kunder ville hämta ut paket på ett säkert och enkelt sätt, på sina egna villkor, och då passar boxarna perfekt. Att 1 000 000 paket nu har levererats på det här sättet säger att behovet fortfarande är stort. Därför fortsätter vi att satsa på det alternativet under 2022, kommenterar Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät.

Postnords paketboxar placeras både i storstäder och på landsbygden och idag finns de i 36 olika städer från norr till söder.

Även Instabox och Budbee har egna stora paketboxnätverk, och även Bring och DHL investerar i egna boxnätverk. De sistnämnda använder sig även av Iboxens transportörsoberoende nätverk. Iboxen avslöjade i maj att man hade två stora nya avtal på väg in. De enda som idag inte har avtal med Iboxen är Postnord, Budbee och Instabox.