Prologis bygger 20 000 kvm i Rosersberg

Logistikfastighetsbolaget Prologis fortsätter att expandera i Norden genom ett nytt förvärv av 51 300 kvadratmeter mark i Rosersberg. På tomten planerar Prologis att bygga en 20 000 kvm stor fastighet spekulation, som ska vara färdig för inflyttning i december 2023.

Investeringen är den senaste i raden av förvärv och spekulationsbyggen på den nordiska marknaden för Prologis, som bland annat bygger i Eskilstuna och Arlandastad. Bolaget äger nu totalt 34 logistikfastigheter på totalt 860 000 kvm i Svergie.

Prologis bygger 20 000 kvm på spekulation i Eskilstuna.

– Denna transaktion ger oss möjlighet att förvärva en av de sista tomterna som finns i Rosersberg, som är den mest etablerade logistikparken i Stockholm och hela Sverige. Denna affär kommer inte bara att öka vårt fotavtryck i denna högkvalitativa multimodala park, utan kommer med tanke på rådande markbrist och låga vakansgrader också sätta oss i en stark position för hyresgästförfrågningar, säger Caroline Nirberg, market officer på Prologis Norden i ett pressmeddelande.

Rosersberg DC4 kommer att byggas enligt Breeam “Very Good”-standard och bygget klimatkompenseras via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog.

Vem som säljer marken till Prologis framgår inte av pressmeddelandet. DLA Piper har varit Prologis rådgivare i affären.

Av Hilda Hultén