Stow köper robot-startupen Ifollow

Lagerinredaren Stow köper en majoritetsandel i franska robotföretaget Ifollow. Det franska startup-bolaget grundades 2017 och utvecklar autonoma mobila robotar (AMR), lämpliga för plock och transport.

Stow Group, med huvudkontor i Belgien, och är en leverantör av lagerinredning och lagerautomation. Hösten 2020 öppnade företaget ett nytt lokalkontor i Helsingborg, med sikte på att etablera sig bredare på den nordiska marknaden för internlogistik. Hösten 2021 lanserade Stow sin affärsenhet för lagerautomation: Stow Robotics, i vilken de samlade sina befintliga automationslösningar för pall- och lådhantering, t ex deras nya 2D-pallskyttel-lösning.

Med majoritetsägaren Blackstone i ryggen köper nu Stow Robotics franska robotföretaget Ifollow, som utvecklar kollaborativa, autonoma och mobila robotar, som kan användas för interntransporter och plock.

Foto Stow Group.

– Vi är glada över att välkomna Ifollow till Stow Robotics och har imponerats av hela Ifollow-teamet. Detta är ytterligare en viktig milstolpe för Stow Robotics som lägger till ett företag som passar perfekt in i vår portfölj av skalbara automationslösningar. Vi tror verkligen att detta partnerskap kommer att frigöra betydande synergier med vår Atlas 2D-palllösning, samt på ett meningsfullt sätt påskynda iFollows tillväxt genom vårt kommersiella nätverk, kommenterar Jos De Vuyst, vd för Stow Group.

– Vi är mycket glada över att gå samman med Stow Robotics, en ledare inom lagerautomation. Vi är övertygade om att detta är rätt partnerskap för att starta Ifollows nästa fas av långsiktig tillväxt, med en pålitlig, global partner. Förutom deras kommersiella dragkraft, teknikdrivna tillvägagångssätt och avancerade industriella bas, delar vi samma övertygelse om vikten av teknik inom lagerautomation och framtiden för intralogistik. Det är ett mycket spännande ögonblick för vårt team, som ser fram emot att forma branschen ytterligare, kommenterar Vincent Jacquemart, co-founder and CEO of Ifollow.