Verdion bygger 21 000 kvm i Jönköping

Logistikfastighetsutvecklaren Verdion har köpt en tomt i Stigamo, söder om Jönköping där bolaget planerar att bygga 21 000 kvm logistik på spekulation, en investering på 360 miljoner SEK. Bygget blir bolagets fjärde på kort tid i Svergie.

Tomten på 4,1 hektar ligger i Stigamo vid E4, ca 15 minuter söder om centrala Jönköping. Fastigheten som Verdion planerar att bygga blir totalt 21 000 kvm stor och byggs på spekulation. Planen är att fastigheten ska vara klar för inflyttning under Q3 2023.

Johan Nihlmark. Foto Verdion

– Detta är en särskilt attraktiv möjlighet i takt med att vi utökar vår nordiska portfölj. Jönköping utmärker sig för sin förmåga att kunna erbjuda leveranser samma dag till alla de största nordiska städerna. Denna är en av flera investeringsmöjligheter vi eftersträvar på platser över hela Sverige och dess fördelar var uppenbara redan från början, kommenterar Johan Nihlmark, affärsutvecklingschef Norden på Verdion

Linklaters var rådgivare åt Verdion, medan Born Advokater KB och New Property var rådgivare åt säljarna, som inte är offentliggjorda i dagsläget.

Fjärde bygget i Sverige

Den europeiska logistikfastighetsutvecklaren Verdion inledde en storsatsning på den nordiska marknaden för ett drygt år sedan, och har sedan dess inlett tre logistikbyggen i Rosersberg tillsammans med Tritax Eurobox; ett på 18 000 kvm, och två mindre fastigheter på 8 200 respektive 5 000 kvm. Bygget i Jönköping blir bolagets fjärde på kort tid i Sverige.

Målet är att utveckla en miljon kvadratmeter logistikyta i Svergie under de kommande sju åren, berättade Verdions vd Michael Hughes i en intervju med Dagens Logistik i samband med satsningen i Norden.

Av Hilda Hultén