Bring Frigo säljs till tyska Aurelius

Tyskt kapital fortsätter att intressera sig för Nordisk livsmedelslogistik. I vintras köpte tyska investeringsfonden DWS Coops nya lager i Eskilstuna och nu säljer Posten Norge hela Bring Frigo AB till den tyska investeringsfonden Aurelius.

Posten Norge och Aurelius har i dag tecknat avtal om försäljning av aktierna i TPL-aktören Bring Frigo AB, som driver ett nätverk för tempererad logistik i Sverige och internationellt. Köpet omfattar fordon och terminaler för tempererade kyl- och frystransporter. Bring Frigo omsatte cirka 2,4 miljarder 2020 och har ca 900 anställda.

– Vi har ett mycket positivt intryck av Bring Frigo och en grundlig förståelse för den temperaturkontrollerade  logistikmarknaden.  Vi har imponerats av ledningen, de positiva resultaten efter den nyligen avslutade omställningen och de ambitiösa planerna för bolagets framtida utveckling. Marknaden för temperaturkontrollerad logistik växer –även om  verksamheten har  påverkats kraftigt av Covid-19-pandemin det senaste året. Som specialiserad investerare kan Aurelius tillföra  stort värde till verksamheten genom att hjälpa ledningen att hantera befintliga  utmaningar och förverkliga framtida förbättringspotential, kommenterar Leif Lupp, vd Aurelius Nordics.

Aurelius Equity Opportunities SE & Co KGaA (www.aureliusinvest.com) är det börsnoterade holdingbolaget i AURELIUS Group, en alleuropeisk investeringsgrupp med kontor i München, London, Stockholm och  Amsterdam. Aurelius fokuserar på långsiktiga förvärv av verksamheter med operativ förbättring och   tillväxtpotential. 

Bring Frigos nätverk för tempererad logistik finns i Sverige, Danmark, Finland, Nederländerna, Frankrike och Norge. I Sverige har Bring Frigo terminaler i Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Linköping och Jönköping.

– Vi  ser fram emot  att  fortsätta utveckla Bring Frigo som ett starkt  specialistföretag inom livsmedelslogistik och tillsammans med Aurelius förverkliga vår ambitiösa  affärsplan i syfte att möta våra kunders behov. Med nyutvecklade  tjänster för en  hållbar värdekedja stärker vi vår position som Nordens ledande aktör, kommenterar Peter Haveneth vd Bring Frigo AB.

Försäljningen kräver godkännande av konkurrensverket i Sverige.

Det internationella investerarintresset i nordisk logistik har exploderat de senast två åren, och alltmer logistik köps nu upp av internationella investerare. När det gäller tyska investerare så verkar intresset vara extra stort för just livsmedelslogistik. I december blev det klart att den tyska investeringsfonden DWS köper Coops nya lager i Eskilstuna, och två veckor senare köpte bolaget även Elgigantens lager.

Av Hilda Hultén