Dagab inviger eldriven Scanialastbil på 64 ton

Den 15 november genomförde Dagab, Axfoods logistikbolag, de första leveranserna av kylda och frysta livsmedel med Scanias nya och helelektriska lastbilsekipage på 64 ton. Nu kör lastbilen transporter från distributionscentralen i Hisings Backa ut till mottagare i Göteborgsområdet.

Redan idag används både Scanias helelektriska tunga lastbil samt laddhybrid i Stockholm. I maj beställde företaget in det nya eldrivna lastbilsekipaget på 64 ton, som ska användas för kylda och frysta butiksleveranser i Göteborg.

Lastbilen utgår från Dagabs distributionscentral i Hisings Backa för leveranser till både Axfoods livsmedelsbutiker och mindre enheter som bensinstationer och kiosker. Transporterna sker i Göteborgsområdet på flera distributionsrutter och med olika lastvolymer för att utvärdera driften. Med minst två skift per dygn på totalt 350-450 km beräknas CO2-utsläppen minska med 200 ton jämfört med traditionell diesel.

– Vårt distributionsområde är stora delar av Västsverige, där vi oftast kör med släp. Därför passar det bra att förlägga leveranserna med ellastbilen hit, kommenterar Krister Kjellström, centralt fordonsansvarig på Dagab Inköp & Logistik.

Föraren Krste Torkovski från Dagab genomförde den första matleveransen med Scanias helelektriska lastbil på 64 ton till Hemköp, Stora Höga i förra veckan. Det är världens första eldrivna kyltransport på 64 ton. Foto Tommy Holl.

Kylanläggningen drivs av fordonets batterier medan kylningen i släpet sker med separata batterier. För att möta den tekniska utmaningen med tunga transporter av kylda livsmedel är lastbilen försedd med starkare komponenter än Scanias serietillverkade ellastbilar för att klara den mer utmanande driften. Scania har också levererat ett komplett system för laddning vid distributionscentralen.

– Jag är övertygad om att elektrifieringen blir framtiden och utvecklingen går snabbt. Vi har fördubblat batterikraften bara på några år. Nu gäller det att hänga med. Den gröna omställningen måste få kosta, investeringen är viktig för vår miljö. Om inte vi som är stora i branschen går i bräschen kommer inga mindre åkerier att våga satsa. Ibland måste vi vara förebilder, kommenterar Krister Kjellström.

Projektet är en del av REEL, ett nationellt initiativ där ledande svenska aktörer har gått samman för att accelerera omställningen till elektrifierade emissionsfria tunga transporter. Initiativet, som leds av Closer, delfinansieras av programmet Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) genom Vinnova och Energimyndigheten.