Einride elektrifierar Ahlsells transporter

Ahlsell, Nordens största distributör av installationsprodukter, och techbolaget Einride ingår partnerskap för att elektrifiera och på sikt automatisera frakt. Transporterna drar igång i juni och väntas spara 40 ton koldioxidutsläpp per år.

Det initiala avtalet rör den svenska logistiken och omfattar rutter från Ahlsells centrallager i Hallsberg. Att gå över till elektriska lastbilar är ett steg i företagets arbete med att nå fossilfrihet. Genom att gå över till ellastbilar beräknas företaget spara in 40 ton koldioxidutsläpp per år.

– Samarbetet med Einride är väldigt spännande och en viktig del i resan framåt, både vad det gäller att röra sig mot elektriska, och även så småningom autonoma transporter, kommenterar Claes Seldeby, vd för Ahlsell i Sverige. 

Jonas Hernlund, kommersiell chef på Einride, och Claes Seldeby, vd för Ahlsell Sverige. Foto Einride.

Techbolaget Einride har gjort sig kända för att arbeta mot autonoma transporter med sina självkörande lastbilar. Bl a testar de sina självgående ellastbilar vid SKFs lager i Göteborg.

– Ahlsell har länge haft ledartröjan i sin bransch och genom innovation och samarbeten introducerat mer hållbara lösningar för byggare. Bolaget är en av Nordens största inköpare av logistik, så vi är extra glada att de nu lägger fokus på transport och stolta över att de valt oss som partner på vägen, kommenterar Jonas Hernlund, kommersiell chef på Einride.