Frodes TPL-lager i Eskilstuna invigs

På torsdagen den 16 juni invigde transport- och logistikföretaget Frode Laursen sitt nya gröna logistikcenter i Eskilstuna. De första hyresgästerna har redan flyttat in i det 39 000 kvm stora TPL-lagret.

Det pratades om hållbarhet och framtidens logistiklösningar när Frode Laursen invigde sitt nya 39 000 kvm stora logistikcenter i Eskilstuna, byggt av Logistic Contractor. Anläggningen är byggd efter företagets Green Warehouse Vision, som bland annat lägger stort fokus på CO2-vänliga byggmaterial, vatten- och värmeåtervinning samt 100 procent grön elektricitet.

Bland annat är alla stålbjälkar tillverkade av återvunnet stål, det används CO2-neutral isolering och ett så kallat NOXOUT-tak har byggts, som tar upp skadliga NOx-partiklar. Regnvatten återanvänds till tvätthall, städning och toaletter.

– På så sätt har vårt hållbarhetsfokus både funnits med i byggandet av själva logistikcentret och i den fortsatta driften, kommenterar Thomas Corneliussen, vd för Frode Laursen.

De första kunderna har redan flyttat in. Bland hyresgästerna finns Orkla, som flyttar sitt centrallager för kex och kakor till TPL-lagret, och godistillverkaren Aroma som upprättar nytt centrallager.