Iboxen expanderar till Göteborg

Infrastrukturbolaget Iboxen, som vill bygga ett leverantörsoberoende paketboxnätverk, expanderar nu till Göteborg som tredje ort efter Stockholm och Boden. De första 58 skåpen ställs ut i juli, och i höst öppnar bolaget ett kontor i Göteborg.

Iboxen startades tidigare i år som en miljardsatsning på att bygga upp ett oberoende paketboxnätverk i Sverige, där planen är att ställa ut 50 000 paketboxar till 2026. Allt fler transportörer anmäler att de tänker lägga till Iboxen till sina leveransalternativ, och senast ut att ansluta sig är DB Schenker.

Under våren har Iboxen placerat ut knappt 200 skåp i Stockholm och 48 i Bodens kommun, och tio transportbolag levererar nu till iBoxens boxar. Nu tas nästa steg på tillväxtresan när bolaget under juli placerar ut de första 58 skåpen i Göteborg. Man öppnar också ett andra kontor i Göteborg i höst för att komma närmare den lokala fastighetsmarknaden i Västsverige. Totalt tre medarbetare kommer initialt att arbeta från Göteborg. Näst på tur står expansion i Malmö.

– Vi är angelägna om att snabbt erbjuda vår infrastruktur till så stor del av landet som möjligt. Stockholm, Göteborg och Malmö står tillsammans för två tredjedelar av all e-handelstrafik i Sverige. Vårt fokus är därför att tidigt etablera sig i dessa tre städer, kommenterar Tim Jörnsen, vd och medgrundare på Iboxen.