Panattoni rekryterar controller från Newsec

Logistikfastighetsutvecklaren Panattoni inleder nu fem byggprojekt i Sverige och mer ligger i pipeline. För att stärka upp organisationen rekryterar bolaget nu Anna D Johansson från Newsec som ny investeringscontroller.

Logistikfastighetsutvecklaren Panattonis ambition är att bli en av de ledande aktörerna på antalet utvecklade kvadratmeter i Sverige. Sedan starten för ett drygt år sedan har bolaget miljardförvärvat mark från Kilenkrysset, etablerat ett huvudkontor i Göteborg, byggt upp en organisation som ska ansvara för genomförandet av planerna, och byggstartat sitt första logistikprojekt i Enköping.

Anna D Johansson. Foto Panattoni

Nu rekryterar bolaget ännu en nyckelperson; Anna D Johansson, som blir Investment Controller i Panattoni i Sverige. Hon kommer närmast från fastighetsrådgivaren Newsec, där hon varit anställd i olika chefs- och projektledande roller i närmare 15 år, och har en bred kompetens inom transaktioner och fastighets- och projektredovisning.

– Vi arbetar enligt en spekulativ affärsmodell som innebär att vi kan arbeta i högt tempo och snabbt tillföra moderna byggnader till marknaden. Under vårt första år har vi redan fem beviljade bygglov och byggstart för 180 000 kvm lageryta. Med Anna i teamet får vi dessutom in gedigen erfarenhet till förvaltningsfasen som vi snart befinner oss i, kommenterar Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige.

Hos Panattoni kommer Anna att ansvara för investment management och arbeta i tätt samarbete med Panattonis tekniske utvecklingschef Joakim Nimmerfors med hanteringen av av den finansiella processen genom hela projekten.

– Det ska bli väldigt spännande att påbörja min tjänst hos Panattoni, ett företag som än så länge är ganska okänt i Sverige men som är världsledande internationellt. Det är konstant utveckling och nya kliv som tas mot att blir marknadsledare, kommenterar Anna D Johannson.

Panattonis ambition är att bygga omkring 10 logistikfastigheter på totalt ca 250 000 kvadratmeter per år i Sverige.