Yago Mendez ny vd för Inzile

Efter en turbulent tid kring försäljningen av det svenska elfordonsbolaget Inzile AB i somras lämnade bolagets dåvarande vd sin tjänst. Nu har styrelsen för bolaget utsett Yago Mendez till ny vd.

I somras meddelade Inzile att man avser att genomföra en affär där bolaget får in en spansk ägare. Efter det följde en rörig period för bolagets ledning, där fyra styrelseledamöter hoppade av och Daniel Wedberg lämnade rollen som vd. Sedan dess har affären gått igenom och eFashion Championship PTE Ltd (eFC) äger nu 63 procent av bolaget. I samband med affären förvärvade Inzile 80 procent av aktierna QEV Tech Holdings S.L.

Styrelsen för Inzile har nu beslutat att utse Yago Mendez till ny vd för bolaget med omedelbart tillträde. Han är styrelseledamot i QEV Technologies i Barcelona och har varit vd för spanska Amber Group.

– Jag är mycket hedrad över styrelsens förtroende och jag är övertygad om att framtiden för Inzile är beroende av företagets internationalisering, särskilt på den Nordamerikanska marknaden samt av nya affärsområden i dynamiska sektorer som hotell och små elfordon (SEV), kommenterar Yago Mendez.

Yago Mendez har en spansk ekonomexamen, en managementutbildning från Boston University och en MBA från IESE Business School i Barcelona, Spanien.

– Styrelsen välkomnar Yago Mendez som ny vd och vi är övertygade om att han är rätt person att leda Inzile mot våra nya tillväxtmål och internationell utveckling, kommenterar Ragnar Åhgren, styrelseordförande i Inzile.

Tidigare tillförordnade vd Klas Åhgren har tillträtt en ny tjänst på bolaget som chef för nya affärsområdet Hotel & Resort.

Som en följd av ledningsförändringen kommer styrelseledamoten Måns Sjöstedt att tillträda en nyinrättad interim tjänst som General Manager för Inzile i Norden. Måns Sjöstedt kommer rapportera operativt till vd Yago Mendez och samtidigt kvarstå i styrelsen.