Einride lanserar i Tyskland

Svenska teknikföretaget Einride går nu in med sina eldrivna lastbilar och automationslösningar i Tyskland genom samarbete med flera partners, bl a Electrolux. Företaget kommer etablera ett regionalt kontor i Berlin och planerar att bygga ett laddningsnätverk längs landets viktigaste rutter.

Logtech-bolaget Einride säljer elektrifierad frakt tillsammans med den digitala samordningsplattformen Saga. I Sverige kör deras lastbilar bl a för Apotea, Postnord TPL och nu senast Stadium och i USA för bl a Oatly, Bridgestone och GE Appliances. Företaget har i år även lyckats få tillstånd att köra sina autonoma lastbilar på allmän väg i USA. Nu ställer de in siktet på Tyskland.

Företaget kommer etablera ett regionalt kontor i Berlin. Utöver den tyska huvudstaden kommer bolaget även att fokusera på logistiska nav som Hamburg och Ruhrområdet. De planerar även att bygga ett laddningsnätverk längs Tysklands viktigaste kommersiella rutter och närliggande handelsregioner.

– Den tyska transportsektorn står inför sin största utmaning någonsin – med stigande bränsle- och energipriser, förarbrist och krav på att halvera utsläppen till 2030. Vi vet att vi genom digitalisering, automatisering och elektrifiering dramatiskt kan minska kostnader, leveranstider och utsläpp. Nu är det dags för tyska bolag att anamma en ny generation fraktteknik och framtidssäkra sin verksamhet, kommenterar Robert Ziegler, Europachef på Einride.